Vi tar mat på allvar

Astrid Lindgrens Värld vill erbjuda besökarna en helhetsupplevelse som tar sin utgångspunkt i Astrid Lindgrens författarskap och det kulturarv som parken förvaltar. I broschyren nedan kan du läsa mer om hur vi tänker kring mat och dryck i Astrid Lindgrens Värld.

Om du ska orka leka behöver du redig mat

Här i Astrid Lindgrens Värld finns det många matställen att välja på, både stora och lite mindre. Alla bjuder på hemlagad, nyttig mat – sådan som är typiskt för Småland och ibland till och med är hämtat ur Astrid Lindgrens berättelser. Dessutom försöker våra kockar alltid använda det som finns och växer runtomkring oss hos våra lokala bönder. På våra restauranger finns allt från rejäl småländsk husmanskost till enklare rätter. Vi har också gott om mysiga kaféer och mindre matställen med allt från bullar, bakelser och smörgåsar till pannkakor och våfflor med sylt och grädde. Vi har också gott om picknickplatser för dig som vill vidare ut i parken eller om du har med dig egen matsäck.

Våra råvaror

När vi tog steget fullt ut och började laga all mat från grunden, så var det självklart för oss att välja närproducerade råvaror. Dels för att vi vill bjuda besökarna på en genuin och sund matupplevelse men dels också för att stödja det lokala näringslivet och även bidra till att minimera miljöpåverkande transporter.

Har du frågor eller synpunkter på maten i Astrid Lindgrens Värld? Kontakta gärna mig, så svarar jag dig.
Sara Hedblom, Chef för mat och dryck i Astrid Lindgrens Värld.