Gammelgårdens kafé

Öppettider:
Helger i september, stängt.

I mitten av parken ligger Gammelgården ett gammaldags och genuint kafé med bakverk, rejäla smörgåsar och ostkaka med sylt och grädde. Här finns även smörgåsar och glass. Det finns gott om sittplatser både inomhus eller ute på den stora terrassen.


Lekladans kafé

Höstlovsöppet: 10:30 – 16:30.

Rejält fikasortiment och nybryggt kaffe i lekfull och härlig miljö för både små och stora.


Saltkråkans kafé

Öppettider:

Höstlovsöppet: 10:00 – 17:00. 31/10 och 1-2/11 10:00 – 19.00.

 

Här erbjuder vi allt från Köttsoppa, pannkakor, smörgåstårtor, matiga sallader till kaffebröd. Här finns bakverk och småkakor samt glass. Gott om sittplatser både ute och inne.


Stadshotellets glasskafé

Öppettider:
Fredag stängt, lördag-söndag 10:30-17:00.

När du närmar dig Stadshotellet vid Den lilla lilla staden kan du känna doften av nygräddade rån som bakas på plats i vårt nya glasskafé.Här kan du välja mellan en, två eller tre kulor äkta svensk gräddglass eller sorbet som görs på naturliga råvaror. Vi har ett stort utbud på smaker och tillbehör som serveras i rån eller bägare. Det finns gott om goda tillbehör till exempel sylt och bär efter säsong, karameller från Mariannelund eller vår egengjorda varma chokladsås. Här finns även marängsviss som räcker till hela familjen.

Utanför Stadshotellet finns en uteservering med gott om sittplatser, ett tips är att kika in i glaspaviljongen. Där kan du se när Madicken med familj och husan Alva besöker landshövdingens välgörenhetsbal. Lyssnar du noga bland sorlet så kan du höra musiken som spelas när sotaren bjuder upp Alva till en vals.

På glassmenyn finns flera vegan- och allergivänliga glassar.