Information om våra allergialternativ.

Vi lagar mat som ska passa de allra flesta av våra besökare och väljer ingredienser med tanke på det. I de fall där vi behöver ta hänsyn till någon intolerans eller allergi försöker vi erbjuda alternativ att välja på. Våra medarbetare är pålästa om olika allergier/intoleranser.  De hjälper gärna till att berätta hur ni kan kombinera ihop rätter så att ni och era barn blir mätta och glada.

Du kan lätt byta ut en del av en rätt så det passar bättre, t.ex. byta potatismos mot kokt potatis och ta skysås istället för gräddsås. Vi reder såser med Maizena (majs) så de är glutenfria. Våra köttbullar innehåller endast nötkött och riven potatis, lök och kryddor.

I pannkakshuset på Bråkmakargatan serveras pannkaksbuffé och där finns det även att beställa glutenfria pannkakor och laktosfri pannkaka. I Våffelstugan hittar du våfflor som vi gör på risdryck, vegetabiliskt margarin och majsmjöl. Glasskioskerna har glutenfria glasstrutar, laktosfri glass samt mjölkfri sorbet. Kaféerna i parken har glutenfria smörgåsar och kakor.

Frukosten på Majkens Mat har ett urval av välsmakande laktos-/mjölkproteinfria produkter.  Vi erbjuder även flera olika sorters glutenfria bröd och flingor varje morgon. Vid våra kassor finns det tydliga innehållsförteckningar på det vi säljer i parken.  Ni kan även prata med vår personal om ni har några frågor eller funderingar.

Om ni har några frågor eller funderingar får ni jättegärna höra av er till mig!

Sofia Jedebäck
Ansvarig för specialkost
Tfn: +46 (0)492-564658
E-post: sofia.jedeback@astridlindgrensvarld.se