Sök boende

Den lilla staden

Husen är byggda med inspiration från det tidiga 1900-talets Vimmerby – förebilden till småstaden i många av Astrid Lindgrens böcker – från Pippi Långstrump till Mästerdetektiven Blomkvist. ”Storgatan och Lillgatan, det var vad som fanns, och så Stora Torget. Resten var bara små kullerstensbelagda, backiga gränder och gatstumpar…”.

 

I Den lilla staden bor du bekvämt bland bakgatorna och torgen där det finns plats för lek och samvaro. Husen är byggda i genuin svensk hantverkstradition, med varierande storlek och utförande. Här hittar du gammeldags stadslängor, villor, bodar och torp. Boka här.

 

Boka

Välj boendetyp och se vilka dagar det finns ledig plats. Klicka på en dag för att boka.


Boden 4+2 bäddar

Vårt minsta boende i Den lilla staden och är cirka 23 kvm. Boendet har en öppen planlösning: 1 rum med kök och sovplatser + badrum med toa/dusch.

De fyra sängarna är placerade i två våningssängar. Den ena våningssängen är 120 cm bred i över- och underslaf, en så kallad familjebädd, där två personer kan sova i varje säng. Den andra våningssängen är 90 cm bred, vilket ger möjlighet till 6 sovplatser totalt. Köket är utrustat med kokplattor, kaffebryggare, mikrovågsugn, kyl samt bassortimentet av husgeråd. Matplats med bord, platsbyggd kökssoffa och stolar. Runt köksbordet får 5 personer plats samtidigt. Wi-Fi.

Uteplats delas på bakgården med övriga boende ”på gården”. Det innebär att det ibland kan vara fullt vid dessa. Övriga gemensamma uteplatser som t.ex. grillplats finns i området.


Torpet 4+2 bäddar

Ett enplanshus och som är vårt näst minsta boende i Den lilla staden och är cirka 32 kvm. 1 rum med matplats och sovalkov + badrum med toa/dusch. Kök/allrum med sovalkov.

De fyra sängarna är placerade i två våningssängar. Den ena våningssängen har en över och undersäng som 120 cm bred, en så kallad familjebädd, där två personer/säng kan sova. Den andra våningssängen har en över och undersäng där bädden är 90 cm bred, vilket ger möjlighet till 6 sovplatser totalt. Köket är utrustat med kokplattor, kaffebryggare, mikrovågsugn, kyl samt bassortimentet av husgeråd. Matplats med bord, platsbyggd kökssoffa samt stolar. Runt köksbordet får 5 personer plats samtidigt. En liten hall och en liten hörna i allrummet med bord och stolar. Wi-Fi.

Uteplats delas på bakgården med övriga boende ”på gården”. Det innebär att det ibland kan vara fullt vid dessa. Övriga gemensamma uteplatser som t.ex. grillplats finns i området.


Längan 4+2 bäddar

Enplansbyggnad byggd som ett parhus och som är nummer tre storleksmässigt i Den lilla staden. Precis som det låter är boendet inspirerat av gamla brukslängor som än idag finns kvar på bruksorterna i Sverige. Längan är cirka 38 kvm/boendedel. Dessa har separata ingångar och bokas var för sig.

Längan har 1 rum med kök och sovplatser + badrum med toa/dusch.
De fyra sängarna är placerade i två våningssängar. Den undre sängen är 120 cm bred, en så kallad familjebädd, där två personer kan sova. Övre bädden är 90 cm bred, vilket ger möjlighet till 6 sovplatser totalt. Köket är utrustat med kokplattor, kaffebryggare, mikrovågsugn, kyl samt bassortimentet av husgeråd. Matplats med bord, kökssoffa samt stolar. Runt köksbordet får 6 personer plats. En liten hall. Wi-Fi.

Uteplats delas på bakgården med övriga boende ”på gården”. Det innebär att det ibland kan vara fullt vid dessa. Övriga gemensamma uteplatser som t.ex. grillplats finns i området.


Storstugan 4 + 4 bäddar

Storstugan är som Längan men i stugan finns också en dubbelsäng för barn, vilket ger möjlighet till 8 sovplatser totalt.


Byhuset 4+2 bäddar, nedervåning eller övervåning

Ett tvåvåningshus där varje plan är ett boende på cirka 40 kvm. 1 rum med kök, matplats, soffhörna och sovalkov.

Varje boende/lägenhet har sin egen ingång från varsin långsida av huset. De fyra sängarna är placerade i två våningssängar. Den ena våningssängen har en över och undersäng som är 120 cm bred, en så kallad familjebädd, där två personer/säng kan sova. Den andra våningssängen har en över och undersäng där bädden är 90 cm bred, vilket ger möjlighet till 6 sovplatser totalt. Köket är utrustat med kokplattor, kaffebryggare, mikrovågsugn, kyl samt bassortimentet av husgeråd. Dusch och toalett. Matplats med bord, platsbyggd kökssoffa samt stolar. Runt köksbordet får 6 personer plats samtidigt. Wi-Fi.

Uteplats delas på bakgården med övriga boende ”på gården”. Det innebär att det ibland kan vara fullt vid dessa. Övriga gemensamma uteplatser som t.ex. grillplats finns i området.


Lyan 6 + 2 bäddar

Lyant är som Byhuset men den ena våningssängen har en över och undersäng som är 120 cm bred, en så kallad familjebädd, där två personer/säng kan sova. De två andra våningssängarna har en över och undersäng.


Villan 6+4 bäddar

Tvåplansboende på cirka 80 kvm och vårt största boende i Den lilla staden. 3 rum. Varav 2 sovrum och 1 allrum/kök + badrum med toa/dusch.
Nedre plan: 1 sovrum med 2 x 80 cm dubbelsäng, samt badrum med toa/dusch. Matplats med bord, platsbyggd kökssoffa samt stolar. Runt köksbordet får 7 personer plats samtidigt. Köket är utrustat med kokplattor, kaffebryggare, mikrovågsugn, ugn, kyl samt bassortimentet av husgeråd. Dusch och toalett. Matplats med bord, samt stolar. Wi-Fi.
Övervåning: Stort sovrum med 4 stycken 120 cm sängar där två kan sova i varje säng. Totalt 10 sovplatser.

Uteplats med trädgårdsmöbler finns på innergården.